SUPER-SMOOTHIE JA HULLUTTELUA

Tervetuloa uusille lukijoilleni! ūüôā Kiva, ett√§ olette l√∂yt√§neet blogiini!

Tämä aamu potkaistiin käyntiin super-smoothiella! 

20131007_223407.jpg

Vakkari-smoothieni sisältää suomalaisten omia superfoodeja, eli mustikoita ja kesän mansikoita. Rasvaton maitorahka hoitaa proteiinipuolen ja Etelä-Amerikan ihmeet, Maca -ja Lucuma-jauheet antavat omat vitamiini- ja muut lisät.

20131007_223701.jpg

Ainekset blenderiin ja kone käyntiin. Herkullinen ja terveellinen aamupala on hetkessä valmis! Päälle kun syö jokusen pähkinän, niin hyvät rasvatkin on huomioitu.
 

20131007_223752.jpg

Pinkissä sheikkerissäni smoothie kulkee hyvin mukana töihin, jossa nautiskelen aamiaiseni. Teen smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin odottelemaan ja nappaan sen sieltä mukaan. Sheikkerissä smoothien saa hyvin ravisteltua sekaisin yön jälkeen.

En ole mikään monipuolinen superfoodien käyttäjä, enkä sillä saralla mikään asiantuntijakaan, mutta uskon kyllä siihen, että puhtaista raaka-aineista ja jo aikojen alussa hyviksi havaituista tuotteista on apua edelleen. Otetaan vaikka esimerkkinä nämä tämän aamun smoothiessa käyttämäni jauheet:

maca.jpg

MACA

Perulainen juuri ”Maca Root”¬†
Tukee munuaisten toimintaa, lis√§√§ fyysist√§ suorituskyky√§, antaa energiaa ja lievitt√§√§ stressi√§. (Min√§ tarvitsen ainakin kahta viimeist√§ juuri nyt…)
Macaa käytetään monipuolisesti myös erilaisiin vaihdevuosien tuomiin ongelmiin, unenlaadun sekä muistin parantamiseen. (Tarvitsisin ehdottomasti apua myös tuohon!) Urheilijat käyttävät macaa myös, sillä se mm. lisää kestävyyttä ja hapen määrää veressä. Perinteisesti Macaa on käytetty mm. seuraavien vaivojen hoitoon:
– Anemia
РKrooninen väsymys
– Masennus
– Seksuaalinen haluttomuus
– Aliravitsemus
РKuukautishäiriöt ja menopaussi
– Heikko muisti
РVatsasyöpä
– Vastustuskyky
– Stressi
– Muistin parannuskseen ja keskittymiseen
– Kilpirauhasvaivat
– Uniongelmat
– Verenpaine ja kohonnut kolesteroli
– Tuberkuloosi
Maca on maultaan melko voimakas ja suomalaiseen suuhun ”eksoottinen”. Lis√§√§nkin smoothieen saman verran Lucumaa, joka makeudellaan kompensoi Macan kitker√§√§ makua.
lucuma33.jpg

LUCUMA

Perulainen makea ja ravintorikas hedelmä. Muistuttaa vähän mangoa.
  Lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Lucumassa on aromaattinen ja makea maku ja sitä voi käyttää monipuolisesti leivontaan ja jälkiruokiin, kuten jäätelöön erinomaisesti!
Lucuma toimii hyvänä lähteenä mm.
– hiilihydraateille
-kuiduille
-vitamiineille
-mineraaleille

Tuleeko teillä käytettyä superfoodeja?
 
Itse olen sy√∂nyt melko huonosti viimeisen viikon aikana. V√§symykseen on helppo sy√∂d√§ sit√§ mit√§ k√§teen ensimm√§isen√§ osuu ja varsinkin omalla kohdallani huomaan sen olevan aika usein joku makea herkku. Siis suklaa. Olo on ollut v√§synyt, √§rtynyt, hajamielinen ja keskittymiskyky on ollut olematon. En ole urheillut pitk√§√§n aikaan, vaikka el√§m√§√§ni on jo muutaman vuoden ajan kuulunut s√§√§nn√∂llinen salitreenaus ja lenkkeily. Ulkoilu on j√§√§nyt t√§ysin olemattomiin ja viimekin viikonloppu meni sis√§tiloissa kouluteht√§vi√§ tahkotessa. Klo 6 aamulenkit on en√§√§ haikea muisto…

Puuh. Siispä tartun itseäni niskasta kiinni. Ehkä niille aamulenkeille en uskalla luvata ryhtyväni, mutta ainakin ruokailuun kiinnitän huomiota taas enemmän. Jos syö huonosti, ei jaksa yhtään mitään ja se on kyllä taivaan tosi! 

T√§n√§√§n phullut+pa%CC%88iva%CC%88t+11.jpg√§√§senkin etuajassa ”hulluttelemaan”, sill√§ menen koulun kautta Stockalle valmistelemaan Hullujen P√§ivien visuaalista ilmett√§ ty√∂harjoittelun merkeiss√§. Onpa muuten outoa olla harjoittelijana jossain t√§m√§n ik√§isen√§…! ūüôā¬†

No, oppia ikä kaikki ja kukaan ei ole seppä syntyessään ja mitäs muita viisauksia tähän löytyisi? Menen enemmän kuin innolla, sillä olin mukana jo viimekertaisilla päivillä valmistelemassa. Porukka on kivaa ja tuollaisen massatapahtuman valmistelussa on siistiä olla mukana!
  
Mites ruudun toisella puolella, joko ostoslistat Hulluille P√§iville on tehty? Itse en l√∂yt√§nyt mit√§√§n must have -tuotetta, mutta herra-hauvamme tarvitsee uuden pedin. Sellainen on ainakin omalla ostoslistallani ūüôā

Iloa ja energiaa päiväänne toivottelee,
Blondi
    

2 kommenttia “SUPER-SMOOTHIE JA HULLUTTELUA

 1. Huvitti, kun luin tuosta macasta. Seitsem√§n kohtaa vaivoista joihin se auttaa olivat mun kohdallani nappiosuma. ūüėÄ Harmi, kun ei ole rahaa, muutoin tulisi varmasti kokeiltua enemm√§nkin kaikenlaisia superfoodeja. Nyt mulla on vain pakurijauheuutetta ja pakkasessa marjoja. <br />
  <br />
  Hullut p√§iv√§t saattaa pitk√§st√§ aikaa j√§√§d√§ kohdallani v√§liin. Mit√§√§n must have juttuja en sielt√§ l√∂yt√§nyt. Taloustilanne on kiper√§ ja p√§√§tin, ett√§ jos ei must have juttuja l√∂ydy kohtuuhintaan niin skippaan hulinat. Tosin jos her√§tty√§ni viel√§ valikoimista l√∂ytyy, saatan pist√§√§n tilaukseen yhdet edulliset kollarihousut koti-iltoja varten. Sulla kuitenkin on ollut mielenkiintoinen projekti valmisteluhommissa. ūüôā

  1. Kyllähän noista superfoodeista on ihan terveydellisiäkin hyötyjä, maca on melko monipuolinen. Sen annostus kannattaa aloittaa teelusikallisesta / päivä. Superfoodit on hyvissä hinnoissa, macaa saa pieniäkin pusseja, mutta n. 300 g pussi esim. Ruohonjuuressa maksaa jotain 12 euroa. Kyllähän 300 grammassa jo melko monta teelusikallista lusikoi.<br />
   <br />
   Eilinen oli kiva, mutta rankka p√§iv√§ valmisteluissa! On se vaan hurjaa touhua ja voi sit√§ tavaran m√§√§r√§√§! Aina joskus sit√§ pys√§htyy ihmettelem√§√§n meid√§n ihmisten kulutusvimmaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *