PÄIVÄN PASTA

Ruoka. Mikä ihana tekosyy.

pasta+1.jpg

Meidän perhe rakastaa hyvää ruokaa. Miksikään hifistelijä-kulinaristeiksi meitä ei voine kutsua, mutta ruokaa tehdään joka päivä, sen on oltava maistuvaa ja hyvistä raaka-aineista tehty. Pyrimme syömään ruokaympyrän mukaisesti terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Varsinkin perheemme vielä kasvuiässä oleva nuori naisenalku tarvitsee hyvää polttoainetta! Lukiopäivät ovat pitkiä ja raskaitakin ja aktiivinen ratsastusharrastus kuluttaa paljon energiaa. Herkuttelut hoidetaan sitten viikonloppuina. 

Mieheni, koulutukseltaan ruokamestari, työskentelee luonnollisesti alalla, muttei kuitenkaan valmista ruokaa työkseen. Hän on tarkka siitä, minkä laatuista tavaraa kotiin kannetaan. Varsinkin lihapuolella! Itselläni on paljon rajoituksia ruokien suhteen lukuisista allergioistani ja erityisruokavaliostani johtuen. (Tästä voin kirjoitella joku toinen kerta lisää.) Perhe on sopeutunut rajoitteisiini hyvin ja usein meillä porisee useampi kattila/pannu liedellä, jossa valmistuu kahta eri versiota jostain ruoasta. Joutunen myös myöntämään olevani tiettyjä ruokia kohtaan ihan vaan puhdas nirso 🙂 Esim. kaalikääryleet tai sienet ovat nirso-listallani…

Eilen ruoaksi valmistui pestokanaa. Yksi ihan suosikki-ruoistamme!

20130910_184022.jpg

 

Tällaisella reseptillä sitä tehtiin:

Pestokastike

2 ruukkubasilikaa (lehdet)
1-2 valkosipulin kynttä
50g cashew-pähkinöitä tai pinjansiemeniä
50g parmesania
1,5 dl oliiviöljyä (minä laitan melkeinpä 2)
Heitä blenderiin kaikki aineet kerralla (basilikan lehdet tietysti varsista irti nypittyinä) 
ja surauta laite käyntiin. Muita mausteita ei mielestäni pesto kaipaa. 
Aja kastike tasaiseksi.
Lisäksi tarvitset kanaa ja kirsikka- tai miniluumutomaatteja.
Keitä pasta.
Paista kanat pannulla ja heitä lopuksi puolitetut tomaatit sekaan pehmenemään.
Sekoita pesto valmiin pastan joukkoon, lisää annokseen kanat ja tomaatit.
 Pyöräytä vielä sekaisin kaikki.
Vóila!
 Heikki Kinnusen sanoin: JA EIKU SYÖMÄÄÄÄN! 🙂

2 kommenttia “PÄIVÄN PASTA

  1. Näyttää herkulliselta ja varmana kokeilen myös itse, kiitos reseptistä 🙂 P.S Iso peukku!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *